Avonturen Nederlands Kampioenschap Masters Didam

Bildtse 50-ers actief in Triathlon Didam

Onder zomerse temperaturen en met bijna vijfhonderd deelnemers startten zaterdagmiddag de Masters voor het hun Nederlands Kampioenschap in Didam. Hierbij ook de Bildtse triathleten Piet Jetze Faber en Laas Bonnema . In een prachtig kampioenschap konden ze niet verhinderen dat als nieuwe kampioenen bij de Masters Rob Barel en Marijke Zeekant (allebei uitkomend in de categorie 50-59) werden gekroond.

Bij het zwemmen was er lange tijd een kopgroep van drie heren. Als eerste kwam Rob Barel uit het water, direct gevolgd door Menno Iedema en Frans van Heteren. Bij de wissel ging er echter iets mis met een schoen bij Barel, waardoor hij als tweede op de fiets zat. Iedema liep tijdens het fietsen tegen een diskwalificatie op. Na het fietsonderdeel begon Barel als eerste aan het lopen, gevolgd door Edwin Ophof die een gigantische opmars had gemaakt tijdens het fietsen. Nummer drie in de wedstrijd was op dat moment Rene Poppe. Uiteindelijk is Barel Nederlands Master Kampioen geworden bij de heren overall en bij de H50. Tweede werd Poppe, mede door een zeer snelle looptijd. De derde podiumplaats bij de masters was weggelegd voor John Aalbers. Voor de Bildstse SV Friesland triathleten was er bij dit kampioenschap in de 50-55 ctaegorie een 14 e plaats voor Laas Bonnema met een goede tijd van 02:28:37 en een 19 plaats voor Piet Jetze Faber in 02:45:04 .

In de 45 plus klasse wist Bouke Fennema met een 33e plaats te finishen in 02:48:57

Verder een Nederlands kampioenschap voor de Dirk van Zon uit Harlingen in de 70 plus klasse In een prima tijd van 02:42:36 . Hiermee prolongeerde hij de titel van vorig jaar , toen nog uitkomende in de 65 plus klasse.

Verder scoorde in  de Olympische klasse  Mariska Postma  met  een eerste plaats  bij de  dames in 02:12:23    en Sjouke Venema uit Harlingen met een prima 2:26:39 een prima 28e plaats prima  voor  de  SV  Friesland

Zie ook:

Uitslagen Triathlon Didam

Officiele pagina

Tags: ,

Leave a Reply